Aantal personen: 2
1 sjalotje
1 doosje champignons fijn (250 gr)
1 eetl boter of margarine
1 teentje knoflook
3 eetl droge witte wijn
1/2 theel tijm
1/2 theel kruidenbouillonpoeder
1 bekertje créme fraîche (125m)
1/2 zakje gemalen oude kaas 150 gr.
(Versgemalen) zwarte peper
2 lage ovenvaste schaaltjes à inhoud ca. 21/2 dl
keukenpapier
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sjalotje pellen en fijn snpperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren. In koekenpan boter verhitten. Sjalot ca. 3 min.zachtjes fruiten. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Champignons toevoegen en ca. 3 min.zachtjes op matig vuur al omscheppend bakken. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 min op hoog vuur laten inkoken. Créme fraîche en gemalen kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 à 4 min. Onder grill goudbruin laten worden.
Serveren met stokbrood.
Bereiding ca. 20 min.
Bron/inzender:
Kees (28-01-2022 13:11):
bijzonder lekker recept!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |