Gegratineerde champignons in room-wijnsaus

Gegratineerde champignons in room-wijnsaus

Gegratineerde champignons in room-wijnsaus

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 sjalotje
1 doosje champignons fijn (250 gr)
1 eetl boter of margarine
1 teentje knoflook
3 eetl droge witte wijn
1/2 theel tijm
1/2 theel kruidenbouillonpoeder
1 bekertje créme fraîche (125m)
1/2 zakje gemalen oude kaas 150 gr.
(Versgemalen) zwarte peper
2 lage ovenvaste schaaltjes à inhoud ca. 21/2 dl
keukenpapier

Bereiden

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sjalotje pellen en fijn snpperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren. In koekenpan boter verhitten. Sjalot ca. 3 min.zachtjes fruiten. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Champignons toevoegen en ca. 3 min.zachtjes op matig vuur al omscheppend bakken. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 min op hoog vuur laten inkoken. Créme fraîche en gemalen kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 à 4 min. Onder grill goudbruin laten worden.
Serveren met stokbrood.

Bereiding ca. 20 min. Bron/inzender:

Reacties

Kees (28-01-2022 13:11):
bijzonder lekker recept!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus